Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 27-01-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 29-01-2019 om
meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 14-02-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Collecte januari

Dorcas sponsoring. meer

 
 

Extra editie: Inspiratie nieuwsbrief PKN Uitgeest-Akersloot 19 april 2018

 

Voor komende zaterdag nog even het hele programma op een rijtje:


Inspiratiedag 21 april 2018

10.00 – 10.30 uur       inloop met koffie en thee
10.30 – 10.45 uur       opening
11.00 – 11.45  uur      inspiratieworkshops ronde 1
12.00 – 12.45 uur       lunch
13.00 – 13.45 uur       inspiratieworkshops ronde 2
13.45 – 14.15 uur       koffie en thee
14.15 – 14.45 uur       Nadine en Marleen aan het woord
14.45 – 15.30 uur       viering
15.30 uur                   borrel


Inspiratieworkshops:
Laat je stem horen (alleen ’s morgens)                                                                       in Jeugdhuis
Lekker zingen en niet alleen in de badkamer. Door vooral inzingoefeningen kom je tot een goed resultaat om echt te zingen. Lekker loskomen van alle sores.

Op de hoogte                                                                                           
Start: in de hal van de kerk
Altijd al meer willen weten van onze prachtige kerk? Fred vertelt u er alles van tijdens een rondleiding door het gebouw. Hoogtepunt voor wie het aandurft en op eigen risico: het beklimmen van de toren.

Creatief                                                                                                              Achterin de kerk
Altijd al een vredesduif hebben willen maken? Kom dan naar een workshop van de handwerkgroep. Wij zullen onze kunsten demonstreren en mensen kunnen een poging wagen om zelf iets te maken. Het is iets simpels, je wordt geholpen en kunt het altijd thuis (verder) afmaken.
 
Wijnproeverij                                                                                                                  Kerktuin
Heeft u ooit echt stil gestaan bij wat u proeft als u wijn drinkt? Groene appel, perzik, chocola, vanille of zelfs leer en stal. Die verschillende smaken smelten op je tong samen in perfecte balans. Iedere wijn weer met een eigen  karakter. En dat allemaal uit een paar druifjes!

Poëzie                                                                                                          
Naast de preekstoel
Taal is het mooiste wat er is! Je kunt er mee communiceren met anderen door praten, schrijven, zingen en luisteren. Je kunt er ook mee communiceren met jezelf, door op te schrijven wat je voelt en denkt.
In een workshop gaan we proberen een of meer gedichten te schrijven. Dat kan in een vrije vorm, maar er ook andere vormen mogelijk zoals bv. een haiku of een elfje.

Groene Vingers                                                                      
Pastorietuin/Achter het koorhek
’s Morgens: Pluk je graag de vruchten van je arbeid? Dan moet je eerst goed werk verrichten. Hoe snoei je een fruitboom? Cees laat je zien hoe dat moet.
’s Middags: Van welke planten word je blij? Wat zijn je lievelingskleuren? Een mooi plan voor je tuin maken kun jij ook. Laat je inspireren door Riet en Marnette.
 
Lekker bewegen (alleen ’s middags)                                                                                Buiten
Sofie gaat iedereen laten swingen met een workshop streetdance, Eana zorgt voor soepele spieren tijdens een turnworkshop en Quiryn gaat laten zien hoe je het beste de bal in een korf kunt schieten tijdens een korfbalworkshop.
Moet je horen! (alleen ’s middags)

Jeugdhuis
Welke muziek is het beste als je op de fiets zit? Van wat voor liedjes krijg je een wauw-gevoel? Met welk nummer kom je een saaie schooldag door? We zullen het laten horen. En natuurlijk willen we ook weten wat u/jij graag luistert.
Drie kwartier lang muziekplezier met Bas, Bente, Casper en Joost.
  
en verder…
Wandelen
Wil je er tijdens de lunch even tussenuit? Ga dan in de hal van de kerk op zoek naar een wandelpartner. Al lopend maak je (opnieuw) kennis en vertel je over je passie of over wat je raakt. Je kunt elkaar meenemen naar het gezelligste of leukste plekje in het dorp. Je kunt ook een inspirerende tekst of een stukje muziek aan elkaar laten horen. Of stel elkaar eens een van de volgende vragen: Wanneer had jij nou echt een wauw-moment? Wat gebeurt er dan? Waar word je enthousiast van? Vertel eens van een moment waarop je onbezorgd blij was, je je vrij als een vogel voelde. Wat maakte dat moment zo bijzonder?

Tentoonstellingsbord
Heb je een mooi gedicht, een inspirerende quote of een enthousiasmerende afbeelding? Hang het op het tentoonstellingsbord! Dan wordt het één grote inspiratiebron.

                                           
Over deze nieuwsbrief:
Reacties De redactie van deze nieuwsbrief ontvangt graag reacties. U kunt een e-mail sturen door op beantwoorden te drukken of door hier te klikken.
Aanmelden Kent u iemand die ook de nieuwsbrief wil ontvangen? U kunt deze nieuwsbrief dan aan hen doormailen. Men kan zich aanmelden op de web site of via deze link.
Meer informatie over onze gemeente vindt u op  www.kerkuitgeestakersloot.nl