Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 27-01-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 29-01-2019 om
meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 14-02-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Collecte januari

Dorcas sponsoring. meer

 
 

Nieuwsbrief PKN Uitgeest-Akersloot 13 april 2018

 


Kerkdienst in Uitgeest, zondag 15 april, 10.00 uur                                  

Voorganger:   ds. Th. Hop
Ambtsdrager: mw. K. Wiegman
Gastvrouw en lector: mw. H. Kraal
Organist: dhr. D. van Egmond


Ds. Hop is voor ons geen onbekende. Hij gaf al eens een lezing onder de titel ‘Muziek uit de hemel’, waarbij hij prachtige muziek liet horen uit de Oosters-orthodoxe liturgie en hij leidde vorig jaar een muzikale dienst in Uitgeest.
In onze protestantse diensten ligt traditioneel de nadruk op het horen van ‘het Woord’. Het verstandelijke is belangrijk. In de Orthodoxe kerk gaat het om de beleving: wat er gezongen en uitgebeeld wordt, moet de mensen raken.
Met kaarslicht, iconen en muziek maakt ds. Hop ongetwijfeld weer een ware belevenis van deze kerkdienst die als thema heeft ‘Toen kwam Jezus…’.


Inspiratiedag zaterdag 21 april 

Meld je aan of kom zomaar langs! Iedereen is welkom!

Natuurlijk is het - ook zonder aanmelding - mogelijk om even binnen te lopen of een uurtje mee te doen. Wil je één van de inspiratieworkshoprondes meedoen? Dan is het handig om te weten dat we die rond 10.45 uur (eerste ronde) en 12.45  uur (tweede ronde) aankondigen. Beide rondes is er veel te kiezen. Dat kun je ter plekke doen. In de vorige nieuwsbrieven is al een aantal workshops langsgekomen. Bij deze de laatste twee:
 
Moet je horen!
Welke muziek vind je het beste als je op de fiets zit? Van wat voor liedjes krijg je een wow-gevoel? Met welk nummer kom je een saaie schooldag door? We zullen het laten horen. En natuurlijk willen we ook weten waar jij graag naar luistert. Drie kwartier lang muziekplezier met Bas, Bente, Casper en Joost!
 
Groene vingers
Pluk je graag de vruchten van je arbeid? Dan moet je eerst goed werk verrichten.
Hoe snoei je een fruitboom? Cees Vroegop laat je zien hoe dat moet.
Van welke planten word je blij? Wat zijn je lievelingskleuren? Een mooi plan voor je tuin maken kan jij ook. Laat je inspireren door Riet en Marnette.
 
Nog niet aangemeld? Je hebt tot a.s. zondag de kans om door te geven dat je (een deel van de dag) komt via . Op die manier kunnen we zorgen dat er genoeg te lunchen en te drinken is. Wil je alles meemaken? Je bent al welkom vanaf 10.00 uur, en je kunt blijven tot en met de afsluitende borrel om 15.30 uur. 

 
Kring " Geloof en Leven"
Deze kring komt maandag 16 april om 10.00 uur bij elkaar in het Jeugdhuis.

Collecte informatie
De opbrengst van de collecte is deze maand voor Stichting Filah.
Meer informatie op onze website.

Over deze nieuwsbrief:
Reacties De redactie van deze nieuwsbrief ontvangt graag reacties. U kunt een e-mail sturen door op beantwoorden te drukken of door hier te klikken.
Aanmelden Kent u iemand die ook de nieuwsbrief wil ontvangen? U kunt deze nieuwsbrief dan aan hen doormailen. Men kan zich aanmelden op de web site of via deze link.
Meer informatie over onze gemeente vindt u op  www.kerkuitgeestakersloot.nl