Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 27-01-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 29-01-2019 om
meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 14-02-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Collecte januari

Dorcas sponsoring. meer

 
 

Nieuwsbrief PKN Uitgeest-Akersloot 19 januari 2018


Zondag 21 januari 10.00 uur
Oecumenische viering in RK kerk Akersloot


Voorgangers: pastor H. Hudepohl en ds. E. Plaisier
Organist:
      dhr. D. van Egmond m. m. v. de cantorijHet is de Week van Gebed voor Eenheid van Kerken en daarom komen voor een oecumenische viering bij elkaar in de parochiekerk in Akersloot. Het mooie is dat we daarmee aansluiten bij een wereldwijd gebeuren. Het thema dit jaar is "Recht door Zee", gekozen door de Caribische kerken. We lezen Exodus 15, het lied van Mozes en Mirjam, het lied van bevrijding, recht door zee. Het is een lied waar je zomaar van kunt gaan dansen, en wie weet gebeurt dat ook wel met alle vrolijke liederen die we zingen. Wat is dat toch met die bevrijding? En gaat dat wel samen met eenheid? We denken erover na.

Collecte-informatie
In de maand januari collecteren wij voor het Hospice Huis in Beverwijk. Meer info 

Kerkbalans 2018

Zaterdag 20 januari start de actie Kerkbalans in Uitgeest. Evenals in meer dan 100 kerken in Nederland doen wij dat door het luiden van de kerkklokken.

Er is afgelopen dinsdag door de commissieleden hard gewerkt om alle enveloppen op tijd klaar te hebben.(
zie foto)

Voor de kerkbalansmedewerkers en ondersteuners is er vanaf 11.15 inloop in het Jeugdhuis. Om 11.30 starten we met een toelichting en het uitreiken van de looplijsten/enveloppen. Daarna eten we gezamenlijk een broodje in het Jeugdhuis.

Om 12.30 gaan we naar de kerk. Ook de andere gemeenteleden zijn daarvoor uitgenodigd. Cees Vroegop en zijn kleinzoon Bas van Vliet spreken ons daar toe. Precies om 13.00 uur luiden we dan gezamenlijk de klokken als start van de actie Kerkbalans. Zij houden de "Kerkbalans"- inleiding over het belang van kerken in onze gemeenschappen. Daarna gaan we gezamenlijk naar de kerktoren en luiden precies om 13.00 uur de klokken. U bent van harte welkom om dit mee te maken.


Dinsdag 23 januari: Kernverhalenreis door de bijbel    
Een eerste bijeenkomst in het Jeugdhuis geleid door ds. E. Plaisier. Dit is een experiment met twee bijeenkomsten op één dag, om 10.00 uur en om 20.00 uur.
Lees hier meer en geef u op! 

Donderdag 25 januari: Kring "Diepgang" in het Jeugdhuis

Het programma is wat gewijzigd.  Annemarie Swart zal ons deze avond vertellen over haar reis naar Nepal, waar zij medische hulp verleende aan vrouwen in dit land. Ze reisde met haar dochter en heeft veel foto’s meegebracht.
De eerder geplande discussie op de film o.l.v. Michael Sandel wordt doorgeschoven naar de volgende geplande datum, donderdag 22 februari.
U bent van harte welkom!


Zondag 28 januari: Kinderviering in Akersloot "De soepsteen"
                       Soepsteen?
Moet daar niet soepstengel staan? Nee dus!
Het staat er echt goed: S O E P S T E E N
Wat is in vredesnaam een soepsteen?
 
Wil je het ook graag weten? 
Kom dan op zondag 28 januari naar de kinderviering in de protestantse kerk aan het Dielofslaantje in Akersloot.
Iedereen mag komen of je nou  5 of 50, 10 of 100 jaar oud bent!
We beginnen om 10.00 uur. (
Koosje Wiegman, Corrie de Bruijn)
 

Over deze nieuwsbrief:
Reacties De redactie van deze nieuwsbrief ontvangt graag reacties. U kunt een e-mail sturen door op beantwoorden te drukken of door hier te klikken.
Aanmelden Kent u iemand die ook de nieuwsbrief wil ontvangen? U kunt deze nieuwsbrief dan aan hen doormailen. Men kan zich aanmelden op de web site of via deze link.
Meer informatie over onze gemeente vindt u op  www.kerkuitgeestakersloot.nl