Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 27-01-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 29-01-2019 om
meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 14-02-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Collecte januari

Dorcas sponsoring. meer

 
 

Nieuwsbrief PKN Uitgeest-Akersloot 24 november 2017

https://admin.protestantsekerk.net/modules/algList.aspx?item=info&lIntSiteId=235

 

 Laatste zondag van het kerkelijk jaar 26 november
 om 10.
00 uur in Akersloot

 

Voorganger: ds. E. Plaisier
Ambtsdrager en lector: dhr. A.J. Tigges
Gastvrouw: mw. Th. Bos
Organist: hr. D. van Egmond

Introductie op de laatste zondag van het kerkelijk jaar
In deze kerkdienst klinken de namen van gemeenteleden die afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Na iedere naam ontsteken we een kaars, want "als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft" (lied 598). In de Bijbellezingen komen we Elia tegen, die niet meer verder kan en Jezus die zijn "zaligsprekingen" uitspreekt. Met Elia, Jezus èn de Kleine Prins proberen we op een andere manier naar de wereld om ons heen te kijken. En we zingen, uit alle macht, gedragen door vleugels van de hoop (lied 657).


Kindernevendienst

Tijdens de kindernevendienst gaan we tekenen op stenen voor degene die afgelopen jaar overleden zijn. Familieleden of vrienden zijn welkom om mee te gaan naar de kindernevendienst om zelf een tekeningetje op een steen te maken. De stenen worden voorzien van naam en aan het einde van de dienst op de tafel gelegd. Familieleden of vrienden kunnen de steen na afloop van de dienst meenemen.
De stenen kunnen zowel binnen als buiten gelegd worden.


Collecte informatie: vakschool in Nigeria

Dit project wordt uitgevoerd vanuit Stichting Nigerian Terminale One (ANBI status). Stichting Nigerian Terminal One is opgericht om de Nigeriaanse jeugd meer ontwikkelingskansen en betere toekomst te geven door middel van onderwijs, voorlichting en talent ontwikkeling, zowel in Nederland als in Nigeria.
Maartje Bos en haar partner Kenneth zijn betrokken bij het project in Nigeria waar wij deze maand voor collecteren. Heel mooi om te zien en te horen hoe vanuit een klein initiatief iets moois groeit. Hier leest en ziet u daar meer over.

 

Workshop "Vier het samen"

‘Vier het samen’ is een inspirerend en praktisch handboek voor gezinnen met kinderen van 3-12 jaar. Door de extra vertel- en verwerkingstips bij de voorleesverhalen ook zeer geschikt voor het basisonderwijs en het kinderwerk in de kerk. Door de vele activiteiten kun je dit boek meerdere jaren gebruiken. lees hier verder


Kring geloof en leven

Maandag 27 november is er weer een bijeenkomst van de gesprekskring "Geloof en leven" om 10.00 uur in het Jeugdhuis aan de Castricummerweg.

Adventskalender ‘Kwetsbaar als een kind’

Ook dit jaar geeft de PKN weer een adventskalender uit. 
Het thema is ‘Kwetsbaar als een kind’. De kalender heeft per dag een tekst die ook als kaart verstuurd kan worden. Zo heeft u een cadeau voor uzelf en/of voor een ander. U vindt de kalender op de website PKN 


Over deze nieuwsbrief:
Reacties De redactie van deze nieuwsbrief ontvangt graag reacties. U kunt een e-mail sturen door op beantwoorden te drukken of door hier te klikken.
Aanmelden Kent u iemand die ook de nieuwsbrief wil ontvangen? U kunt deze nieuwsbrief dan aan hen doormailen. Men kan zich aanmelden op de web site of via deze link.
Meer informatie over onze gemeente vindt u op  www.kerkuitgeestakersloot.nl