nieuwsbrief 20 januari 2017

Avonduur op zondag 29 januari om 19.30 uur in de  kerk in Akersloot
Er is geen ‘voorganger’, geen preek – de Cantorij is ‘voorzanger en voorganger’ ineen. Rondom een thema worden teksten en liederen uitgezocht.
Een centraal moment is altijd het gezamenlijk aansteken van kaarsen: ter herinnering aan een dierbare, om iemand in het bijzonder te gedenken – het hoeft niet benoemd te worden.
Het Avonduur is er voor iedereen die op zoek is naar een uurtje rust, die wil luisteren naar gedichten en (lied)teksten.
Hartelijk welkom!

NB: Er is geen ochtenddienst
.

Inluiden Actie Kerkbalans, zaterdag 21 januari vanaf 12.30

Zaterdag start de actie Kerkbalans 2017. Dit jaar gebeurt dat op een bijzondere manier. Net als op 116 andere plaatsen in Nederland worden de kerkklokken geluid. Dit als start van de actie en als blijk van waardering voor de medewerkers.
Vanaf 12.30 komen de actie-medewerkers en belangstellenden samen in de kerk. Daar houdt de gedeputeerde van de Provincie Noord Holland, Jack van der Hoek dan een korte toespraak. Zijn onderwerp is het belang van de kerk in de gemeenschap. Om 13 uur precies luidt Jack daarna als eerste de kerkklok als start van de actie.
Alle gemeenteleden en belangstellenden zijn van harte welkom om het inluiden bij te wonen.

Levensbeschouwelijke lezing over het Tibetaanse dodenboek. Zondag 22 januari 2017
Een lezing door Hr. P. van der Zee. Het Tibetaans dodenboek is een serie teksten, die deel uitmaken van een verzameling van honderden stervensteksten. De teksten maken deel uit van de culturele en literaire erfenis van de nyingma-traditie van het Tibetaans Boeddhisme. (lees verder)

Reacties
De redactie van deze nieuwsbrief ontvangt graag reacties. U kunt een e-mail sturen door op beantwoorden te drukken of door hier te klikken.

Aanmelden
Kent u iemand die ook de nieuwsbrief wil ontvangen? U kunt deze nieuwsbrief dan aan hen doormailen. Men kan zich aanmelden op de web site of via deze link
Voor meer informatie gaat u naar  www.kerkuitgeestakersloot.nl